luni, 21 aprilie 2008

Leapsa la metrou!

Scrieti o poveste, frustrare, situatie penibila sau hilara legata de scara rulanta de la metrou si de nesimtirea calatorilor! Ceva a la "What really grinds my gears" din Family Guy. Ce-ati schimba voi la metroul bucurestean...

leapsa merge mai departe la neuronu, fulgerica, visurat, florin grozea, piticu, manafu

13 comentarii:

Anonim spunea...

da, e jale la metroul romanesc! pe mine ma enerveaza cel mai tare cand vreau sa ies din tren. aia care asteapta pe peron nu ma lasa sa ies, intra pur si simplu peste mine. o data nu am reusit sa ies din cauza nestimtirii si am fost nevoita sa merg o statie in plus!
iar de scara rulanta nu mai vorbesc, sunt o tona de cretini care stationeaza pe stanga.
ma mai scoate din sarite cand se gasesc "baietasii" sa-si aprinda tigara pe scara rulanta si fumez si eu pe gratis o data cu ei.

Anonim spunea...

cel mai amuzant mi se pare faptul ca la anumite statii lumea sta ca sardinele la vagoanele din capatele trenului in timp ce in restul trenului se sta mai lejer doar pentru a putea ajunge mai repede la scarile de acces....sau vicevers, in functie de statie si unde sunt scarile...:))

Oana spunea...

Lucrul interesant la metrou e ca nu te mai supara asa tare cand ajungi sa te confrunti cu RATB-ul.
Persoane enervante si lente , aurolaci, exhibitionisti, sinucigasi pe care ii lasa pofta de viata tocmai cand te grabesti si esti in metroul implicat , toate sunt concesii pe care le facem ca sa ne putem deplasa in acest oras.

Anonim spunea...

ma enerveaza ca ceasul ala arata 00:00 parca din ce in ce mai des. pierzi o viata de om mic asteptand metroul

Anonim spunea...

Asta-i cea mai cea leapsa din ultimele luni ! :))

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Jorj spunea...

Aceeasi problema o am de fiecare data: cand vreau sa ies, domnii calatori care asteapta pi piron stau acolo nonsalanti in fata usii, crezand ca o sa ies prin ei

Anonim spunea...

e loc de mai bine .. dar e mult mai bine decat ratb'ul ..

Unknown spunea...

In primul rand as schimba scarile rulante de la unele statii care nu functioneaza,lenes din fire fiind,ma deranjeaza ca exista scari rulante dar in unele locuri sunt moarte si'ngropate.
As pune obligatoriu 1 dus pe zi si 1 deodorant budigaiilor din metrou,just for fun.

In rest,toate bune si imputite,ca de obicei in metroul bucurestean.

La iesire va recomand un singur lucru : coatele in fata si inainte ostenii mei.

Anonim spunea...

vai de capul meu! as pune un pret gigantic la bilete si abonamente ... si atunci probabil singurul moment in care as ura metrorex e cand imi fac abonamnet, dar nu mai conteaza k asta nu dureaza mult :D .... ah, HARTI CLARE! si sa fie in pardoseala cantar , astfel k atunci cand urca lumea sa se inchida usile automat cand se atinge greutatea maxima ;) !! asta ar fi geniala :)
cam asta as modifica si as adauga eu la metrou si la statiile lui. ah, i-as lungi programul de lucru... NON STOP :-"

Oana spunea...

Observatia nr 1: metroul pare locul cel mai potrivit ca sa fii "acostat". Am la activ 10 ani de mers regulat cu metroul si amintiri care mai de care mai variate. Indivizi care isi declara dragostea lalaind o manea 'de suflet' si batand ritmul pe genunchi, un domn mai.. corpolent care imi zambea larg si timp de cateva statii imi flutura cheile in fata provocator, iar altii si mai convingatori care adoptasera stilul semi-nud . Nu stiu exact ce influenta erotica exercita metroul asupra oamenilor , probabil faptul ca are multe locuri intunecate si ascunse da idei.
Nici nu mai tin numaratoarea tuturor exhibitionistilor intalniti.
Si ca situatie inedita, o colega de liceu a fost lovita in cap cu un penis de cauciuc in timp ce era pe scara rulanta . Nu stiu daca stationa sau nu , dar nici o enervare nu justifica asa ceva :p

Anonim spunea...

asa, sa recuperam timpul pierdut, ca altfel nu putem da leapsa mai departe...
metodic:
1. stickerele galbene cu mesajul "stationati pe partea dreapta!" este lipit pe marginea dreapta a scarilor rulante. ilogic! doar oamenii aia se afla in acel moment pe partea dreapta!!! cei din stanga au nevoie sa stie ca daca tot stau pe loc, se pot da un pas mai la dreapta...
2. daca tot zebrele sunt revopsite an de an, macar din cand in cand pasii aceia stilizati ar trebui reimprospatati.
3. intradevar, nu poti convinge oamenii sa inceteze sa mai insiste sa se urce daca (frate!) chiar nu mai e loc! metroul vine uneori super tarziu pt ca sunt oameni mult prea insistenti.
4. cei care au carucioare (cu copii sau cu curci/gaini - am vazut ca se poate!) in mod normal ar trebui sa intre in metrou printr-o usa de extremitate... ceea ce nu se intampla.
5. va sugerez sa incercai sa propuneti ceva relaxant cat timp vine metroul... prea e plictiseala mare si oamenii apoi devin in mod firesc irascibili. stiu ca au pus colinde la un moment dat... eh :) nu stiu daca e cea mai buna solutie... but... you'll find something! :)
6. cu cei care vin si cersesc... cred ca ar trebui facut ceva. pe bune... am mers pe jos odata de la basarab pana acasa in vitan pt ca efectiv la fiecare statie de metrou se dadea unu jos ca sa se urce altul... vorba tipei de pe banda inregistrata "aveti dreptul la o calatorie civilizata".
7. mmmm... gardienii nu fac nimic. doi tipi (cam de 15 ani asa) mi-au furat mobilul anul trecut, am mers la gardian cu ei si gardianul s-a rastit la mine: "domnisoara, la politie, ca eu nu pot sa ii perchezitionez! eu tre sa ma grija sa nu treaca unu fara bilet!"
Jesus! avea walkie-talkie la el, putea macar sa anunte un politist sau ceva de genu. A zis ca nu se poate. L-am intrebat cum il cheama ca eu depun reclamatie si s-a intors cu spatele si mi-a si tras o injuratura. :)) Nu aveam de gand sa depun, dar chiar vroiam sa reactioneze cumva pana nu fugeau pustii aia de langa mine... but..yeah...
8. daaa... inghesuiala, diverse mirosuri, asta e! nu avem ce face, asta e ceea ce presupune transportul in comun... sa accepti sa fii impreuna cu ceilalti, stiind la ce riscuri te expui.
9. mi-am amintit! uneori efectiv te pierzi, mai ales in statia de la Victoriei, unde marcajele cu statiile si cu directiile sunt bulversante. e o sageata in sus care in mod normal inseamna inainte, pusa exact langa scara de pasaj. nu se intelege daca asta inseamn ca trebuie sa urci sau sa mergi inainte pe peron :D... (deh, nemultumirile mele de om de provincie, care nu le-a stiut pe toate in primul an de facultate). cred ca mi-a iesit si o rima :).


alors, bon chance! :)

Octav spunea...

uite un desen cu parerea bucurestenilor despre metroul lor!

http://4.bp.blogspot.com/_aiBq9tbmzT8/SUBKWRogTQI/AAAAAAAAFlE/z02GJ3P-0RQ/s1600-h/metrou_versus_tramvai.jpg